Detalls
Explicació del monument
Lema: Menjars del món
Artiste: José Antonio Marco Gómez (Fallas MG)
Al monument d´enguany podrem veure la millor gastronomia arreu del món. Al cadafal podem gaudir d’una bola del món i al damunt un repartidor de menjar ràpid en la seua moto, repartint per qualsevol racó del planeta. De tan de pressa que vol arribar està a punt de perdre totes les comandes. Comandes que van desde productes mexicans com els vitets picants, italians com la pizza o americans com les hamburgueses.
PRIMERA ESCENA:
La gastronomia de la Xina és una de les més riques a causa de l'antiga tradició culinària del país. Alguns plats se serveixen amb finalitats essencialment terapèutics, com els nius d'oronetes o les aletes de taurons. Ací tenim un parell de Xefs preparant l'aleta de tauró.
SEGONA ESCENA:
La Gastronomia Italiana. Es tracta d'una cuina amb fort caràcter històric i tradicional, hereua de llargues tradicions, que ha sabut perpetuar receptes antigues com la pizza, on podem trobar el mestre pizzer preparant la seua famosa pizza.
TERCERA ESCENA:
El turisme gastronòmic, és una forma de turisme on l'interés està posat en la gastronomia i cultura culinària del país que es visita. Aquest turista se li nota que el seu és la gastronomia.
QUARTA ESCENA:
La gastronomia Valenciana són els aliments, les tècniques I l'altra tradició i un dels principals elements que caracteritza a la cuina valenciana és l'ús de l'arròs. Com no podia faltar en aquesta escena veiem a un faller en el típic concurs de paelles en la falla.