Falla Benlloch-Alexandre VI

La comissió de la Falla Belloch – Alexandre VI es troba situada al nucli antic de Xàtiva. Aquest darrer any de 1.998 ha complit 25 anys de comissió fallera, encara que els seus orígens ens porten a temps abans, a l’anomenada Falla de la plaça Enriquez, situada un carrer més amunt d’on es troba ara.

El fet que aquesta comissió de la plaça Enriquez finalitzara, va impulsar alguns membres d’ella a formar-ne una altra. Aquesta inquietud durà dos anys i a la fi es realitzà el projecte gràcies a alguns dels membres com Joan Mateu, Bartolomé Murillo, Joaquín Prats, etc.

La nova comissió rebria el nom de la plaça on es plantaria el monument faller, falla Plaça Benlloch i Alexandre VI.

Aquest primer any és rebut per la gent amb una gran il.lusió, mostra d’açò fou el gran nombre de membres que formen part d’ella, tant en la comissió masculina com en la femenina.

Pel que fa a la comissió infantil, no serà fins l’any 1.980 quan es realitze el primer monument.

En general podem dir que aquesta és una comissió menuda però molt familiar. La seua voluntat emprendedora ha resultat beneficiosa per a aquesta comissió ja que ha sigut coneguda tant pel seu treball als llibrets de falla, reconeguts i guardonats per la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, com pels seus monuments fallers que en aquestos darrers anys han aconseguit una molt bona qualificació.

Tans sols en resta donar les gràcies als artistes fallers que han col.laborat en la nostra feina. Aquestos son Antonio Grau, Germans Navarro, Paco Roca i Chorques i Bernardo Iñigo.

Gràcies a tots per fer possible que aquesta comissió seguesca endavant i com no, a les que han sigut les nostres falleres majors i als nostres presidents.

Font: CD Junta Local Fallera de Xàtiva de l’any 1.999

Notícies

Per si vols vore notícies relacionades amb aquesta falla

Ubicació

Per si vols veure on planten els monuments

Contacte

Per si busques el mail de la falla, web, xarxes socials, etc…

Anys

Per si vols saber quines eres les falleres majors, monuments, etc..