Falla Selgas

A Març de 1.972 es plantà per primera vegada la falla Avinguda Selgas – Planas de Tovar. D’allò ja han passat més de 25 anys i aquesta comissió manté la mateixa il.lusió, potser més que aquell primer any. Va ser l’exercici 74-75 quan es plantà la falleta infantil que en un primer moment estigué realitzada per la pròpia comissió.

Els nostres monuments fallers han sigut molt viatgers, doncs han estat ubicats en diferents llocs, recorreguent-se de dalt a baix tot el nostre barri. Actualment és col.locat en Planas de Tovar- Músic Jaume Fayos.

Una vegada obrim les portes del nostre casal trobem un grup d’amics, o millor dit, una família nombrosa disposada a treballar per allò que tant estima, la festa fallera.

El casal recuol en les parets tot un món d’il.lusió que durant tot l’any, divendres a divendres, els fallers, falleres i falleretes donen vida. A les seues parets ens trobem les fotos dels monuments fallers que s’han plantat al barri. D’algunes d’elles ens recordem més que d’altres, perquè qui no recorda quan a l’any 1.982 la riuada es portà per davant la falla. Tots feren un esforç molt gran per a que aquell any, a març, tinguérem el monument al carrer. La falla va ser construïda en 28 dies i amb l’ajuda d’artistes xativins i valencians.

Com no, recordem amb il.lusió març de 1.979, quan la falla infantil guanyà el primer premi. Després d’aquell any tornem a guanyar el primer premi a març de 1.998. A més a més, també tenim premis de manilla, truc, d’escacs i presentació.

Fins que arriba la gran setmana fallera es treballa en la presentació, en la calvalcada del ninot, el ral.li faller, on la nostra comissió fou pionera en la participació de les dones a aquest acte.

Tots esperem amb gran il.lusió la gran setmana fallera, on el casal esclata d’alegria i es converteix en un món ple de vida, on el dia té més de 24 hores, els riures predominen per damunt de tot i on es balla fins a la despertà.

No podem acabar aquestes paraules sense parlar del nostre himne faller, l’himne de la falla Avda. Selgas – Planas de Tovar, que va ser cantat per primera vegada l’any 1.973 al Gran Teatre de Xàtiva durant la presentació de la nostra fallera major.

Font: CD Junta Local Fallera de Xàtiva de l’any 1.999

Notícies

Per si vols vore notícies relacionades amb aquesta falla

Ubicació

Per si vols veure on planten els monuments

Contacte

Per si busques el mail de la falla, web, xarxes socials, etc…

Anys

Per si vols saber quines eres les falleres majors, monuments, etc..